parallax background

Freija’s foodblog: Gevulde zoete aardappel

Freija’s foodblog: Choco amandelkoekjes
25/12/2017
Freija’s foodblog: Bammetje Tonno
27/02/2018

 

Ha mede boksers!

vandaag op het menu gevulde zoete aardappel, gemaakt met restjes wat ik eigenlijk allemaal nog in de koelkast had liggen.
Leftover food  kun je het ook noemen. In ieder geval zoals altijd weer een easy peasy gerecht waar je heerlijk van kunt gaan genieten. Het is wel zo dat je zoete aardappels lekker vind of echt totaal niet. I love it en dit stond al enige tijd op mijn lijstje om te maken voor jullie. So let’s begin.

Gevulde zoete aardappel

Benodigdheden:
Kom
Schaaltjes 2x
bestek
bord
schilmes
zilverfolie

Zoete aardappel 1x
Blik kidneybonen, zwarte bonen en mais
Avocado
Yoghurt (naar keuze)
Honing
Sriracha hot chili saus
Verse munt
Peper, zout en paprikapoeder

 

En nu aan de slag:
Wikkel de zoete aardappel in zilverfolie en doe het 40 minuten in een voorverwarmde oven, 180 graden.
Laat het daarna nog 10 minuten rusten in de oven.
In de tussentijd schep je 1 eetlepel kidneybonen, zwarte bonen en mais in een kom, op smaak brengen met peper, zoet en paprikapoeder. Door naar de avocado, snij deze doormidden en gebruik de helft van de avocado. Prak het fijn, op smaak brengen met peper en eventueel zout. Dan rest je alleen nog de zoete/pittige saus, in een schaal meng je wat honing, Sriracha saus en een eetlepel water door elkaar. Nu wachten totdat de zoete aardappel uit de oven mag.

Nadat de zoete aardappel nog 10 minuten in de oven heeft gelegen haal je deze eruit en kun je beginnen met het vullen van je zoete aardappel, eerst nog wel even doormidden snijden.
Ik ben eerst begonnen met avocado, dan de bonen en mais, een eetlepel yoghurt erover en vervolgens de zoete/pittige saus. Als laatste heb ik twee verse munt blaadjes in stukjes gesneden en erover heen gedaan.

Easy peasy, eetsmakelijk.

 

 

liefs,

Freija 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *