parallax background

Freija’s foodblog: Kikkererwten pannenkoeken met blauwe bessen

Freija’s foodblog: Frisse watermeloen salade
05/07/2018

Ha mede boksers!

wie heeft er ooit gehoord van kikkererwten pannenkoeken? Of kikkererwtenmeel? Zo kreeg ik in één van mijn healtboxen een pak pannenkoeken mix met kikkererwten van het merk Joannusmolen. Ik heb ervoor gekozen om een zoete variant te maken maar hartig is natuurlijk ook een mogelijkheid. Zie onderstaande voordelen van kikkererwtenmeel.

5 x voordelen van kikkererwtenmeel

1) Kikkererwtenmeel is rijk aan proteïnen. Dit maakt dat kikkererwten pannenkoeken een top manier is om aan je proteïnen te komen.

2) Kikkererwtenmeel is glutenvrij.

3) Uit onderzoek is gebleken dat kikkererwtenmeel een gunstig effect heeft op je bloedsuikerspiegel, je krijgt minder pieken.

4) Kikkererwtenmeel activeert je darmperistaltiek. Volgens onderzoekers komt dit door de hoge vezelwaarde van kikkererwten. Dus als je een moeilijke stoelgang hebt, give it a try zou ik zeggen.

5) Kikkererwtenmeel zorgt er voor dat je minder snel honger hebt omdat je verzadigingsgevoel langer aanhoudt.


Kikkererwten pannenkoeken met blauwe bessen.

Wat heb je nodig:
pak pannenkoekmix met kikkererwten (joannusmolen)
bosbessen (verse of ingevroren)
melk
basterd suiker
notenmix
gecondenseerde volle melk met suiker (bijv. Friesche vlag)

En nu aan de slag:
Volg de bereidingswijze zoals beschreven is op het pak pannenkoekenmix. Ik heb alles in een blender gedaan, ook meteen de blauwe bessen toevoegen en mixen maar. De hoeveelheid blauwe bessen mag je zelf bepalen, ik heb gekozen voor twee handen vol omdat de bevroren bessen klein uitvallen.

Terwijl je de pannenkoeken aan het bakken bent, maak je alvast de blauwe bessensaus. Dit doe je door de blauwe bessen samen met een lepel basterd suiker op te warmen, even 5 minuten op het vuur en daarna opzij zetten. Vergeet ondertussen je pannenkoeken niet. Vervolgens ga je de notenmix karameliseren door een flinke eetlepel gecondenseerde melk samen in een pan op hoog vuur op te warmen. Zodra je ziet dat het melk bruin begint te worden is het klaar en haal je het van het vuur af voordat alles aanbrand.

Stapel alle gemaakte pannenkoeken op elkaar giet je saus erover heen en vervolgens de gekarameliseerde noten er boven op.
Dat wordt smullen.


ik zeg eetsmakelijk.

 

 

liefs,

Freija 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *