parallax background

Freija’s foodblog: Italiaanse salade

Freija’s foodblog: maiswafels met lekkers erop
05/05/2018
Freija’s foodblog: Frisse watermeloen salade
05/07/2018

 

Ha mede boksers!

salade-time deze keer. Heerlijke pennesalade met een yoghurt pesto dressing. Zo gemaakt en ideaal met het mooie weer waar we de laatste paar weken van mogen genieten. Heerlijk als lunch of bij een bbq. In ieder geval weer easy peasy om te maken.

Italiaanse salade voor 1 persoon

Wat heb je nodig:
salade naar keuze (100 gr)
komkommer
mais
zwarte olijven
gedroogde tomaten
volkoren penne (80 gr)
pompoenpitten
zonnebloempitten
yoghurt/kwark
basilicum pesto
peper/zout

En nu aan de slag:
Kook de penne zoals op de verpakking is aangegeven, ipv zout in het water gebruik ik vaak groente bouillon.
Giet het af en laat het afkoelen.

Gebruik een grote schaal/kom om alles in te kunnen mengen. Hier doe je de salade, stukjes komkommer, paar eetlepels mais, stukjes of hele olijven en gedroogde tomaten in. Als je wilt wat sap van een sinaasappel (uit een klein flesje) toevoegen.
Zag deze toevallig een tijd geleden bij de ah toen ik citroensap nodig had en kwam nu goed van pas.

Om de dressing te maken heb je twee eetlepels yoghurt/kwark nodig en twee eetlepels basilicum pesto. Geen fan van yoghurt of kwark dan kun je yogonaise gebruiken als vervanger. De pesto kun je zelf maken maar ik heb gekozen voor een kant en klare variant.

Nu mag je de penne en dressing bij de salade mengen, proeven of je nog pesto/peper/zout mist en deze toevoegen.
En vergeet de zonnebloem en pompoenpitten niet. And that’s it. Easy Peasy Italiaanse salade binnen 30 minuten op
tafel of in je lunchbox.

 

eetsmakelijk.

 

 

liefs,

Freija 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *