parallax background

Freija’s foodblog: pepernoten bananenyoghurt taartje

Freija’s foodblog: muffins met zoete aardappel
27/10/2017
Freija’s foodblog: Choco amandelkoekjes
25/12/2017

 

Ha mede boksers!

heb je ook weleens bruine bananen in je fruitschaal liggen, die je het liefst weg zou willen gooien. Hold on wait a minute… Wist je dat je er te lekkere baksels van kunt creëren. Zoals beloofd zou ik deze maand bananen brood maken, aangezien de Goedheilig man in het land is heb ik een pepernoten bananenyoghurt taartje bedacht. Het is niet alleen easy peasy om te maken maar ook erg lekker, dus laat je bezoek maar komen vijf december.

 

Pepernoten bananenyoghurt taartje

Benodigdheden:
keukenmachine
kom
ronde taartvorm
lepel
bakpapier
weegschaal

2 rijpe bananen
1 ei
250 gram skyr bosvruchten smaak

125 gram gemalen havermout
125 gram amandelmeel
zak pepernoten
1 el bakpoeder
1 el kaneel
kokosolie

 

En nu aan de slag:
Maal de havermout en twee handenvol pepernoten in de keukenmachine. Meng de havermout/pepernotenmix, amandelmeel, bakpoeder en kaneel bij elkaar. Maal vervolgens de bananen, ei en skyr in de keukenmachine en voeg deze toe aan de rest. Ik heb daarna nog een handje vol pepernoten toegevoegd, nog wel even goed door het beslag mengen.

Vet een (kleine) ronde taartvorm in met kokosolie of bedek het met bakpapier. Doe het mengsel in de taartvorm en dek het af met aluminiumfolie. Zet het vervolgens in de oven op 200 graden voor 30 minuten. Na 20 minuten de folie eraf halen en de laatste 10 minuten verder laten afbakken.

Zodra je taart klaar is een uur laten afkoelen. Voordat je het gaat aansnijden verkruimel wat pepernoten in je handen en strooi dit over je pepernoten bananenyoghurt taartje.

Zoals ik al zei easy peasy.

 

Fijne feestdagen alvast!

 

 

liefs,

Freija 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *