Ha mede boksers!
heb je ook weleens bruine bananen in je fruitschaal liggen, die je het liefst weg zou willen gooien. Hold on wait a minute… Wist je dat je er te lekkere baksels van kunt creëren. Zoals beloofd zou ik deze maand bananen brood maken, aangezien de Goedheilig man in het land is heb ik een pepernoten bananenyoghurt taartje bedacht. Het is niet alleen easy peasy om te maken maar ook erg lekker, dus laat je bezoek maar komen vijf december.
Pepernoten bananenyoghurt taartje
Benodigdheden:
keukenmachine
kom
ronde taartvorm
lepel
bakpapier
weegschaal
2 rijpe bananen
1 ei
250 gram skyr bosvruchten smaak
125 gram gemalen havermout
125 gram amandelmeel
zak pepernoten
1 el bakpoeder
1 el kaneel
kokosolie
En nu aan de slag:
Maal de havermout en twee handenvol pepernoten in de keukenmachine. Meng de havermout/pepernotenmix, amandelmeel, bakpoeder en kaneel bij elkaar. Maal vervolgens de bananen, ei en skyr in de keukenmachine en voeg deze toe aan de rest. Ik heb daarna nog een handje vol pepernoten toegevoegd, nog wel even goed door het beslag mengen.
Vet een (kleine) ronde taartvorm in met kokosolie of bedek het met bakpapier. Doe het mengsel in de taartvorm en dek het af met aluminiumfolie. Zet het vervolgens in de oven op 200 graden voor 30 minuten. Na 20 minuten de folie eraf halen en de laatste 10 minuten verder laten afbakken.
Zodra je taart klaar is een uur laten afkoelen. Voordat je het gaat aansnijden verkruimel wat pepernoten in je handen en strooi dit over je pepernoten bananenyoghurt taartje.
Zoals ik al zei easy peasy.
Fijne feestdagen alvast!
liefs,
Freija