parallax background

Freija’s foodblog: muffins met zoete aardappel

Freija’s foodblog: nazomerse vijgensalade
24/09/2017
Freija’s foodblog: pepernoten bananenyoghurt taartje
26/11/2017

 

Ha mede boksers!

hoe is jullie nazomerse vijgensalade bevallen? Nog niet gemaakt check dan de vorige blog.
Via insta heb ik jullie gevraagd of het volgende recept iets moest worden met zoete aardappel of bananen brood en het werd uiteindelijk gelijke stand dus ben ik zo vriendelijk geweest om de keuze te maken. Voor de bananen brood liefhebbers niet getreurd volgende maand bananen brood it is. Hopelijk hebben jullie zin om te bakken want it’s time to make some muffins. Zelf ben ik eerlijk gezegd ook geen bakqueen dus het voor mij altijd weer een uitdaging. Voor degene die nog nooit van een zoete aardappel gehoord hebben even wat info erover. De zoete aardappel is geen familie van de aardappel. Het is eigenlijk een groente met een zoete en kruidige smaak. Naast dat het heel voedzaam is zitten er ook veel vitamines, mineralen en vezels in de zoete aardappel. Oké rol je mouwen maar op en trek je schort aan tijd om te kokkerellen.

Muffins met zoete aardappel (10 muffins)

Benodigdheden:
staafmixer
kom
pan
snijplank
schilmesje
garde
lepels
weegschaal
muffinvormen

1x grote zoete aardappel
2 eieren
150 ml (plantaardig) melk
2 tl vanille aroma
4 el ahorn siroop

150 gram volkorenmeel
150 gram amandelmeel
1 el bakpoeder
1,5 el koek en speculaaskruiden
snuf zout

 

En nu aan de slag:
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook de blokjes in een pan met water in 10 minuten gaar. Afgieten, vervolgens pureren met een staafmixer.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
Dan voeg je de melk, eieren, vanille aroma en ahorn siroop toe, alles goed mengen met de garde. Nu mag je de volkorenmeel, amandelmeel, bakpoeder, snuf zout, koek en speculaaskruiden erbij doen en weer goed mengen met de garde.

Verdeel het beslag in de muffinvormen en bak de muffins af in 30 minuten. Voordat het de oven in ging heb ik wat zonnebloempitten en pompoenpitten bovenop de muffins gestrooid.
Ik heb de laatste 10 minuten voor de zekerheid folie over de muffins gedaan om ervoor te zorgen dat de bovenkant niet te bruin werd.

Wil je er glazuur overheen doen dan meng je 100 gram poedersuiker met wat water. Voorzichtig met het toevoegen van water want anders creëer je net zoals ik meer een sausje dan dat je glazuur aan het maken ben. Dus ik zou beginnen met 1 eetlepel water en dan zo opbouwen totdat je de juiste dikte hebt. Verder voor de smaak heb ik er nog een theelepel vanille aroma toegevoegd.

Het lijkt echt super veel werk maar dat is het niet.

Super simpel en snel gemaakt, ik zeg weer eetsmakelijk!

 

 

liefs,

Freija 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *