parallax background

Freija’s foodblog: Sushi salade

Freija’s foodblog: aardbeien overnight oats met choco nicecream
30/06/2017

Even voorstellen. Ik ben Freija, moeder van drie kids, vrouw van Lex, baasje van twee honden, sportfanaat en last but not least van eten heb ik een beetje mijn passie gemaakt.

Niks leukers dan je (koel)kast open te trekken en van allerlei producten een heerlijk gerecht op tafel te kunnen zetten.

Menno heeft mij benaderd en vroeg of ik toevallig interesse had om mijn passie met jullie te delen. Vet leuk! So here we are…

Vandaag deel ik dan ook met jullie mijn variant van de sushi salade.

Sushi salade
Benodigdheden (voor 3 á 4 personen)

Avocado 2 stuks
jonge gember (optioneel, ik had toevallig nog wat liggen)
Kastanje champignons 250 gram
Knoflook 2 teentjes
Quinoa 3 kleuren 1 volle beker
Radijsjes
Sojabonen 250 gram (gehaald bij de toko)
Sesamzaadjes wit/zwart
Sojasaus
Slamelange 1 zak van 200 gram
Zeewier 1 bakje
Zeekraal 1 bakje
Zalm naar keuze (ik had nog een bakje gerookte zalm liggen)
zilvervliesrijst 2 volle bekers
peper/zout

En nu aan de slag
Tip: zorg er voor dat alles van te voren al gewassen en gesneden is, verloopt het net wat vlotter.

Mocht je een rijstkoker hebben dan kun je hier de zilvervliesrijst en quinoa in doen. Geen rijstkoker, geen probleem dan pak je een pan. (1 kop rijst/quinoa is 1,5 kop water)

De sojabonen 2 tot 4 min koken, het laatste minuut de zeekraal 1 min mee laten koken. Daarna afgieten.

Zodra je rijst klaar is mix je de sojabonen, zeekraal, zalm, gember en sojasaus door elkaar. Rustig aan met de sojasaus voordat het te zout wordt, zeekraal heeft namelijk al een zoute/ziltige smaak. Eventueel wat peper toevoegen.

Vervolgens bak je de champignons en knoflook aan, beetje peper en zout erbij.

Nu kun je de borden gaan opmaken, eerst wat sla dan je mix van zilvervliesrijst-quinoa-sojabonen-zeekraal-zalm-sojasaus en verder afmaken met zeewier, champignons, radijsjes, avocado, zwarte en witte sesamzaadjes.

Het leuke van een salade is dat je eindeloos kunt variëren. Bijvoorbeeld komkommers, wortels, asperges en paprika’s zijn ook nog opties om te verwerken in je sushi salade.
Ik zeg eet smakelijk!

liefs,

Freija (thx Menno)

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *