parallax background

Freija’s foodblog: aardbeien overnight oats met choco nicecream

Freija’s foodblog: Sushi salade
08/04/2017
Freija’s foodblog: zomerse crumble van aardbeien en perziken
27/07/2017

 

Hey hallo ladies and gents!

Het is weer tijd voor een nieuwe foodblog. Vorige keer heb ik een sushi salade met jullie gedeeld, mocht je deze nog niet gelezen hebben, zie vorige blog.

Afgelopen weken hebben wij super mooi weer gehad en hopelijk volgen er meer van zulke dagen.
Daarom voor jullie aardbeien overnight oats met choco nicecream bedacht.
Easy om te maken, verkoelend en het vult ontzettend goed.

Aardbeien overnight oats met choco nicecream

Benodigheden voor 1 persoon:
Een jar of hoge glas
havermout 4 eetlepels
(Amandel)melk
aardbeien
1 bevroren banaan in stukjes
2 (flinke) eetlepels cacao poeder
3 stukken pure chocolade
pistache noten in stukjes
toppings naar keuze

En nu aan de slag:
We beginnen met het pletten van de aardbeien, hoeveel aardbeien is up to you. Zijn je aardbeien niet zoet genoeg, dan kun je het altijd zoeter maken met bijvoorbeeld honing, agavesiroop, ahornsiroop of dadelsiroop. Je vult de jar/glas alvast met de helft van je aardbeien. Daarna schep je 4 eetlepels havermout erbij en vervolgens voeg je je melk naar keuze toe.
Zorg ervoor dat de havermout helemaal onderstaat met melk. Even een beetje roeren en daarna de resterende aardbeien erbij scheppen. Deksel erop en in de koelkast. Ik heb vaak al bevroren bananen in de vriezer liggen. Mocht je dit niet hebben, dan snij je een banaan in stukjes en vriest deze in. Voorkeur gaat uit naar een rijpe banaan zijn vaak zoeter van smaak.

De volgende dag haal je de bevroren banaan uit de vriezer en stopt deze in een mixer/blender met wat melk, niet teveel melk zou eerst met twee scheutjes beginnen, de twee eetlepels cacao poeder en de stukjes chocolade. Alles goed mixen, verloopt het mixen niet lekker kun je er nog een scheutje melk toevoegen, tussendoor even proeven of de smaak naar wens is.
Als je tevreden bent dan pak je de jar uit de koeling en schep je de choco nicecream bij je overnight oats.

En nu afmaken met stukjes pistache nootjes en je toppings naar keuze. Ik heb kant en klare superfoods gebruikt van de AH maar je kunt er ook voor kiezen om er bijvoorbeeld nog stukjes vers fruit, nootjes of granola op te doen. It’s up to you.

Het kost je hooguit maar 10 min om dit te maken, meer niet. Tenzij er nog van alles tussendoor komt zoals een pakketje van de H&M, kids, honden of je net zoals ik af en toe onhandig bent en van alles omgooit.

Ik zeg weer eetsmakelijk! En hoor graag reacties terug, zoals mijn dochter op school leert: tip en tops zijn altijd welkom!
Dus comment below.

 

liefs,

Freija 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *