parallax background

Freija’s foodblog: granola fruitpizza

Freija’s foodblog: zomerse crumble van aardbeien en perziken
27/07/2017
Freija’s foodblog: nazomerse vijgensalade
24/09/2017

 

Ha mede boksers!

hier thuis zit de vakantie er al weer bijna op. Hopelijk hebben jullie ook een goede vakantie gehad. Vorige maand heb ik een zomerse crumble van aardbeien en perziken met jullie gedeeld, mocht je deze nog niet gelezen hebben zie vorige blog. Om nog een beetje in de summer vibes te blijven ook dit keer een zomers gerechtje.

Granola fruitpizza

Benodigdheden:
mixer
bakplaat
bakpapier

Voor in de mixer:
100 gram havermout
handvol notenmix
optioneel 3 eetlepels superfruit & pitten (te koop bij de AH)
1 eetlepel sesamzaad
1/2 theelepel kaneel
2 eetlepels ahornsiroop
2 eetlepels kokosolie

Topping:
Yoghurt naar keuze
fruit naar keuze
muntblaadjes

 

En nu aan de slag:
Verwarm je oven vast voor op 180 graden.
De mixer benodigdheden goed mixen, wanneer dit gedaan is kun je ervoor kiezen om een grote granola fruitpizza te maken. Je schept alles op de bakplaat met bakpapier en maakt een grote ronde pizza. Of zoals ik heb gedaan kleine granola fruitpizza’s. Wanneer je kiest voor een grote fruitpizza dan mag het in de oven op 180 graden voor 15 minuten. Ga je voor de kleintjes mogen deze 10 min in de oven op 180 graden. Zodra het uit de oven mag eerst een uur laten afkoelen. Wat ik heb gedaan is het de avond ervoor gemaakt, nadat het is afgekoeld verpakt in zilverfolie, en de volgende ochtend afgemaakt en gegeten als ontbijt.

Wat voor fruit je wilt gebruiken is up to you, ik heb gekozen voor mango, meloen, frambozen en bosbessen. Dit geldt ook voor de yoghurt, ik heb gekozen voor kokosyoghurt maar Griekse yoghurt is ook prima. Ik zou in ieder geval kiezen voor een yoghurt dat wat dikker van textuur is omdat je wilt dat alles op je granola pizza blijft zitten.

Versier je granola fruitpizza eerst met yoghurt, vervolgens met je fruitsoorten en maak het af met muntblaadjes.
Ook een optie is om de de fruitpizza mee te nemen naar je werk. Bakje fruit en yoghurt mee en het daar als lunch/
tussendoortje op te eten. Of als een post workout meal na een actieve boksles van Menno. Nog even en we mogen weer knallen daar, ik heb er in ieder geval weer zin in.

Ik zeg weer eetsmakelijk!

 

 

liefs,

Freija 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *