parallax background

Freija’s foodblog: nazomerse vijgensalade

Freija’s foodblog: granola fruitpizza
25/08/2017
Freija’s foodblog: muffins met zoete aardappel
27/10/2017

 

Ha mede boksers!

ondanks dat het officieel nog zomer is voelt het alsof we al in de herfstmaanden zijn beland. Dit hebben we de afgelopen weken wel kunnen merken. We gaan weer naar de wat koudere en nattere dagen. Zo heb ik vorige maand nog een zomers recept met jullie gedeeld, een granola fruitpizza, mocht je deze nog niet gelezen hebben zie vorige blog. Deze keer een nazomerse vijgensalade die je in een handomdraai hebt gemaakt. Een salade die je voor je workout snel maakt en bewaard in de koelkast, om er na je workout lekker van te kunnen genieten.
Of gewoon lekker opeet voordat je jezelf in het zweet werkt. Waarom een vijgensalade? Niet alleen vanwege het vijgenseizoen (augustus-september) maar ook omdat ze lekker en ontzettend vezelrijk zijn waardoor het zeer bevordelijk is voor de spijsvertering. Vijgen geven je snel een verzadigd gevoel en zitten vol vitaminen en mineralen.

Nazomerse vijgensalade voor 1 persoon

Benodigdheden:
zeef
kom
bord
snijplank
schilmesje
lepel en vork

1x avocado
6x radijsjes
1x vijg
blikje gerookte haringfilet in zonnebloemolie
4 fetakaasblokjes
1 el zonnebloempitten & 1 el pompoenpitten
handje walnoten
no fairytales bietenwrap (te koop bij de AH, Jumbo en Deen)
peper en zout

 

En nu aan de slag:
Giet het blikje gerookte haringfilet in de zeef (de zeef op de kom zetten) zodat het meeste van de zonnebloemolie eruit kan lekken terwijl je de rest van de salade aan het bereiden bent.

Snij de avocado overlangs doormidden en draai de twee helften van elkaar af. Pas op met het verwijderen van de pit als je een mes gebruikt, een andere optie is een lepel gebruiken. Wanneer de pit eruit is snij dan het vruchtvlees in reepjes in de lengte, vervolgens in de breedte en lepel je de stukjes avocado zo op je bord.
De radijsjes in plakjes snijden en verdeel de helft alvast over de avocado, de andere helft nog even apart houden.
Gebruik ongeveer de helft van de uitgelekte gerookte haringfilet in blik en verdeel deze over de avocado en radijsjes. Snij de vijg in plakjes, vervolgens nog eenkeer over de helft en voeg dit samen met de rest van de radijsjes ook toe aan de salade. Een lepel zonnebloem & pompoenpitten en stukjes walnoten toevoegen. (Een optie is om de zonnebloempitten, pompoenpitten en walnoten in een koekenpan kort te bakken, wel zonder olie.) Verkruimel de fetakaas over de salade, eventueel peper en zout en als laatste de bietenwrap van no fairytales erbij.

Super simpel en snel gemaakt, ik zeg weer eetsmakelijk!

 

 

liefs,

Freija 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *