parallax background

Freija’s foodblog: zomerse crumble van aardbeien en perziken

Freija’s foodblog: aardbeien overnight oats met choco nicecream
30/06/2017
Freija’s foodblog: granola fruitpizza
25/08/2017

 

Ha mede boksers!

Het is weer tijd voor een nieuwe foodblog. Vorige keer heb ik een ontbijtje met jullie gedeeld aardbeien overnight oats met choco nicecream, mocht je deze nog niet gelezen hebben,
zie vorige blog.

Vandaag gaan wij een zomerse crumble van aardbeien en perziken maken. Binnen 30 minuten kun je hier al van genieten.
Ik heb het als toetje gemaakt dus als je binnenkort gasten verwacht verras ze eens met deze heerlijke crumble.

Zomerse crumble van aardbeien en perziken

Benodigdheden:
Een overschaal
Een grote kom
Een middelgrote pan
Becel kokosolie & amandelolie
3 perziken
250 gram aardbeien
5 muntblaadjes
1 theelepel vanille aroma
2 eetlepels agave siroop
10 eetlepels amandelmeel
10 eetlepels havermout
(plantaardige) Yoghurt naar keuze

En nu aan de slag:
Verwarm je oven vast voor op 180 graden.
Snij de perziken en aardbeien in grove stukjes, bak deze twee minuten in een pan met 1 theelepel kokos/amandelolie, vanille aroma en 1 eetlepel agave siroop. De munt blaadjes kun je ondertussen fijn snijden en na de twee minuten door de aardbeien en perziken roeren. Proef even of het zoet genoeg is voor je, is dit niet het geval kun je er nog wat meer agave siroop doorheen doen.

Nu ga je de crumble maken. Pak een grote kom en daarin doe je de amandelmeel, havermout, 1 eetlepel agave siroop en 1 eetlepel kokos/amandelolie. Dit alles kneed je fijn tot het een crumble is geworden.

Verdeel het fruit in een ovenschaal en schep de crumble erop, schuif de ovenschaal voor 15 min in de voorverwarmde oven.
Ik heb na vijf minuten zilverfolie over de ovenschaal gedaan omdat mijn crumble al aardig aan de bruine kant begon te worden. Check daarom zo nu en dan de kleur van je crumble.

Pak alvast je (plantaardige) yoghurt naar keuze en schep dit in een kom, zodra de crumble klaar is schep je dit er bij.
Easy peasy lieve mensen. Wij hebben het hier thuis als toetje gegeten maar je kunt dit ook als ontbijt of lunch eten.
Geen zin in yoghurt, vanille ijs zal er vast en zeker ook lekker bij smaken.

Ik zeg weer eetsmakelijk! En een hele fijne vakantie toegewenst voor degene die hier nog van mogen genieten.

 

liefs,

Freija 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *